HERRESALAT
MED STRIMLER AF ØKOLOGISK SKINKEINDERLÅR
4 personer
Skinkespyd:
- 
300 g skinkeinderlår i strimler 
- 
Sesamolie til stegning 
- 
Salt 
- 
Friskkværnet peber 
Marinade:
- 
1 økologisk lime 
- 
2 fed hvidløg 
- 
50 g frisk ingefær 
- 
1 spsk. honning 
Salat:
- 
2 æg 
- 
3 dadler (medjoul) 
- 
8 cherrytomater 
- 
1 frisk chili 
- 
¼ agurk 
- 
¼ spidskål 
- 
1 stor gulerod 
- 
200 g aspargesbroccoli 
Tilbehør:
- 
Evt. groft brød 
Sådan gør du:
Vask limefrugten og riv skallen. Pres saften ud af limefrugten og bland skal og saft i en skål. Pil hvidløget og snit det fint. Skræl ingefæren og snit den i helt små tern. Bland hvidløg, ingefær og honning med saft og skal fra limefrugten. Krydr strimlerne af skinkeinderlår med salt og friskkværnet peber. Læg kødet i marinaden og lad det stå i ca. 15 minutter.
Læg æggene i spilkogende vand, skru ned for varmen og lade dem koge i ca. 8 minutter, til de er hårdkogte. Køl derefter straks under rindende koldt vand.
Kog rigeligt letsaltet vand i en gryde. Skyl broccolien. Læg den i det kogende vand i 10 sekunder. Fisk den op og køl den straks i koldt vand. Dryp herefter broccolien godt af.
Skyl chilien, rens den for kerner og skær den i tynde skiver. Udsten dadlerne og skær dem i kvarte. Skyl tomaterne og halvér dem. Skyl agurken og flæk den på langs. Fjern kernerne og skær agurken i tynde skiver. Skær kålen i fine strimler, skyl den og dryp den godt af. Skræl guleroden og skær den i tynde strimler med en kartoffelskræller. Læg grøntsager, dadler og chili op i en skål og vend salaten med en smule sesamolie.
Steg de marinerede skinkestrimler i en wok eller på en pande med lidt sesamolie. Pil samtidig æggene og skær dem i både. Når skinkestrimlerne er stegt færdig, vendes de straks ned i salaten. Pynt med æggene og server evt. med groft brød.

 
                                                     
                                                    