ØKOLOGISKE KOTELETTER
MED KÅL OG ÆBLER I CITRONMAYONNAISE

4 personer

Koteletter: 

  • 4 store økologiske grisekoteletter

  • Olivenolie til stegning

  • Salt

  • Friskkværnet peber

  • 1 knivspids knust allehånde

Salat:

  • 1 mellemstort spidskål

  • 2 røde æbler (Ingrid Marie)

  • 1 spsk. kapers

  • 250 g økologisk bacon i skiver

  • 2 økologiske citroner

  • 4 ansjosfileter

  • 4 spsk. god mayonnaise

Sådan gør du:

Sprødsteg baconen og lad den køle på en tallerken. Skyl citronerne og riv skallen af 2 af dem. Bland skal og mayonnaise med saften af 1 citron. Hak ansjoserne og tilsæt dem citronmayonnaisen.

 

Skær spidskålen i grove stykker og skyl den i koldt vand. Vær omhyggelig med at få dryppet kålen af, efter den er skyllet. Skyl æblerne, halver dem og fjern kernehuset. Skær æblerne i tynde skiver, og vend dem straks herefter med citronmayonnaise og kål.

 

Krydr koteletterne på begge sider med salt, friskkværnet peber og allehånde. Steg dem herefter af med olivenolie på en varm pande.

 

Anret koteletterne på tallerkener med salaten og knus baconen herover.